Funkcionalnost

Posebnost  i prednost gume

Serija jedinstvenih specifikacija izrade prekrivanja gumom najbolji je izbor za visoko prometna javna i privatna područja. Vrlo visoka izdržljivost na vatru i žar: visoko-prometne situacije kao na primjer u :bolnicama, sveučilišta, zračne luke, kina, trgovački centri,zahtijevaju upotrebu materijala s izuzetnim životnim vijekom.Stalna elastičnost gume čini je ekstremno otpornom na teške uvjete korištenja i omogućuje da se vrati u prvotni oblik nakon podvrgavanja visokim pritiscima.Prednost nad drugim podovima se očituje najviše u održavanju kao i u svojoj robustnosti.
 

Prirodni izbor

Guma je dobijena od drveća koja nisu oštećena od procesa, ili inače od ostatka derivata nafte. U oba slučaja, proizvodnja gumenog podnog materijala ne uključuje uništenje ili potrošnju resursa i ne proizvodi visoko zagađujuće tvari.Na kraju njegovog samog dugog ”života”, gumeni podni materijal liči na čvrst urbani otpadak i lagano ga je pohraniti,bez štete na okoliš

Udobnost hodanja

U visoko-prometovanom području, Artigo podni materijal je izvrstan izbor za,također pješačko zadovoljstvo: na primjer, guma osigura znatnu redukciju buke zbog koračanja, postižući redukciju vrijednosti do 18 db. Ali to nije sve: guma razvija manje od 2000 Volta statičkog elektriciteta i tako spriječava formaciju električnih pražnjenja koja se dogode kad osoba ima kontakt sa metalnim dijelovima.Napokon, elastičnost ovog materijala osigura visok stupanj pješačke zadovoljstva u objektima s dugim hodnicima.

Kemijske osobine

Artigo gumeni podni materijal je napravljen od prirodne i umjetne gume, ojačani mineralnim dodacima i prirodnim pigmentnim bojama,odabranim da  ne štete okolišu tijekom procesa proizvodnje i životnog ciklusa poda. Oni ne sadržavaju: PVC, teški metali, halogeni (klor, brom, fluor, jod), azbest, formaldehid, kadmij, ishlapljivi plasticizeri (Önorm S2100- Austrija potvrda) i je zato sličan čvrstom urbanom otpatku.Niska emisija VOC-a (hlapivi organski spoj) je bila posvjedočena certifikatom klase M1 kod Finskog Instituta za zdravlje.