Teak Africa

Karakteristike i tehnički podaci

Srčika je zlatno-smeđe boje s eventualnim smeđe-zelenkastim, crnkastim ili sivkastim šarama. Struktura od fine do grube. Vlakna ne uvijek ravna. Nisko usukavanje. Prilično niska nervoza drveta. Srednja tvrdoća. Izvrsna trajnost. Dobra stabilnost. Jaka oksidacija.

Srednja specifična težina na 10% vlage: g/cm3 0.68
Tvrdoća: Brinell kg/mm2 3.50     Janka kg/cm2 450
Srednja dubina otiska: 264
Srednja vrijednost usukavanja : 1.9

teak1
 
Prima –A – AC
Klasa “Prima” je sastavljena od prugastih, djelomično sličnih godovima vlakana. Boja je zlatno-smeđe do kestenaste. Toleriraju se manje kvržice. Toleriraju se brazde od minerala. Boje nisu jednolične, ali se oksidacijom ujednačuju.

 

Standard – ST
Klasa “Standard” je sastavljena od prugastih, sličnih godovima i nepravilnih vlakana. Tonovi su kontrastni. Dozvoljene su manje kvržice, tragovi bjelike, brazde i nakupine minerala.

teak2
Nodino – N = Kvrgasto
Klasa “Nodino” je sastavljena od prugastih, sličnih godovima i nepravilnih vlakana. Tonovi su kontrastni s malim kvržicama promjera maksimalno do 1 cm i tragovima bjelike.
Dozvoljene su mrlje od plijesni i vode, mali crni ostaci od insekata, nakupine minerala i ljuštenja nastala u obradi.

 

Alburnato – ALB = Bjelika
Klasa “Alburnato” je sastavljena od prugastih, sličnih godovima i nepravilnih vlakana. Tonovi su kontrastni s ostacima bjelike koji ne pokrivaju više od 50% površine pruga. Dozvoljene su mrlje od plijesni ili vode, mali crni otisci, nakupine minerala i ljuštenja nastala u obradi.